Zigzaggend door Gouda

Terug naar overzicht

01-09-2020
Trefwoorden:
gouda, steptember, zigzaggen

Waar kom ik terecht terwijl ik zigzaggend door Gouda loop?

Steptember (1) – Zigzaggend door Gouda

De eerste dag van september en in plaats van uit mijn bed, met een bak koffie gelijk achter mijn laptop te schuiven, pak ik nu mijn sleutels, pen, papier en mobiel en trek de deur achter me dicht. Ik ga de steptember-uitdaging aan. 10.000 stappen per dag.

Naar aanleiding van mijn blog van afgelopen week, waarin ik vroeg wie zin had mee te wandelen, fietsen of zwemmen kreeg ik zoveel leuke reacties dat ik komende maand vaak in goed gezelschap verkeer. Vanochtend start ik echter helemaal alleen.

Ik heb me voorgenomen vanaf de voordeur zigzaggend door Gouda te lopen. Ik merk wel waar ik verzeild raak. Dus gelijk rechts Achter de Vismarkt, links de Lange Groenendaal op, rechts de Looierspoort in, links… loopt dood, dus terug. Links, rechts, links, rechts. Ik beland op het industrieterrein, in een woonwagenkamp, bij scholen, bedrijven, in een park. Ik loop door kleine steegjes, brede lanen, over drukke verkeerspunten en kom terecht in een fietsstraat, waar auto’s alleen te gast zijn.

Okay, in mijn eentje achter mijn laptop is een rustigere start van de dag, maar daarentegen heb ik in de vijf kwartier, die ik nu onderweg ben, wel een arctische schijnbeuk en zakdoekjesboom gezien, geweldige namen voorbij zien komen op bedrijfsauto’s, waardoor ik opeens weet hoe een bedrijf in mijn boek gaat heten, en heb ik als klap op de vuurpijl een stukje uit de Kleine Johannes van Frederik van Eeden gelezen:

Ik zal u iets van den kleinen Johannes vertellen. Het heeft veel van een sprookje, mijn verhaal, maar het is toch alles werkelijk zoo gebeurd. Zoodra gij het niet meer gelooft, moet ge niet verder lezen, want dan schrijf ik niet voor u.

Er zijn dagen waarop ik minder meemaak ;-)

Morgen moeten er weer meters gemaakt worden. Dan ga ik 'dumpsterdiven' . Benieuwd wat ik op ga duiken? Ik hou je op de hoogte. Of je nu wil of niet!