15
oktober
2019

Met het schaamrood op mijn kaken

Soms schaam je je voor iets wat je hebt geschreven.

Lees door


05
oktober
2019

Stapje voor stapje

Je hoeft niet snel te gaan, maar ga gewoon! In deze fase van het schrijfproces bevind ik me nu. Want in de waan van de dag toch vooruit komen is nog een hele uitdaging.

Lees door


23
september
2019

Meiden van een zekere leeftijd

Dit behoeft geen uitleg... Is in ieder geval een tipje van de sluier met betrekking tot de inhoud van mijn boek 'De dood van mevrouw van Dam' (werktitel)

Lees door


11
september
2019

Ik ploeter me een weg door mijn teksten

Mijn boek vordert. Meer en meer pagina's ontstaan. En de onoverzichtelijkheid slaat toe. Ik heb meer structuur nodig, want wat staat waar? Hoe voorkom ik dat ik telkens door lappen tekst moet ploeteren om bij een scene te komen die ik aan wil passen? Gelukkig is hulp nabij.

Lees door


04
september
2019

Niets op papier en toch geschreven!

Ook al heb ik geen letter op papier gezet afgelopen twee maanden, toch heb ik heel veel geschreven aan mijn boek. Het kan!

Lees door


05
juli
2019

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Ben ik nu al bezig met alles rond het uitgeven van mijn boek, zoals promotie en layout? Ja dus!

Lees door


19
juni
2019

Eindbeoordeling

Een hele roman aanleveren dat lukt niemand tijdens de opleiding Romans en korte verhalen schrijven (Schrijversacademie), maar een deel ervan is tijdens mijn opleiding door mijn docent en schrijver Robert Haasnoot beoordeeld. En gelukkig: ik ben geslaagd.

Lees door


30
mei
2019

Deadline

De deadline voor het eerste deel van mijn boek komt heel dichtbij. 8 juni is de uiterste aanlevertermijn van mijn verhaal t.b.v. de eindopdracht aan de Schrijversacademie. Ga ik dat halen?

Lees door


24
april
2019

Medicijn erger dan de kwaal?

Over het speuren naar de werking van medicijnen. En waarom factchecking daarbij best belangrijk is.

Lees door


08
april
2019

Het kreng

Opvlieger. Dat is het woord voor het rode hoofd dat je, op de meest vreemde momenten kunt krijgen. Alsof er een onzichtbare lucifer wordt aangestoken. Maar wat een saai woord is 'opvlieger'. Bestaat er dan geen ander woord voor?

Lees door