08
april
2019

Het kreng

Opvlieger. Dat is het woord voor het rode hoofd dat je, op de meest vreemde momenten kunt krijgen. Alsof er een onzichtbare lucifer wordt aangestoken. Maar wat een saai woord is 'opvlieger'. Bestaat er dan geen ander woord voor?

Lees door


29
maart
2019

Moeder

Deze boekenweek zag ik bij De Wereld Draait Door Heleen van Roijen. Zij had het over het woord met misschien wel de meeste betekenis in de Nederlandse taal: Moeder. En over het verlies van haar moeder. Omdat moeders ook in mijn boek een flinke rol van betekenis spelen hierbij het fragment.

Lees door


19
maart
2019

Kilometers maken

Even flink opschieten in je boek, omdat je er tijd voor hebt vrijgemaakt. Maar wat als je geen zin hebt in het schrijven van het eerstvolgende hoofdstuk?

Lees door


18
maart
2019

Heb ik de moed?

Schrijven vraagt moed. Wat zullen mijn man, mijn dochter, mijn familie en vrienden wel niet zeggen over die expliciete seksscene en valse dialoog die ik geschreven heb?

Lees door


13
maart
2019

Lang leve de zaterdagkrant

Het schrijven van een boek zorgt ervoor dat ik de krant met hele andere ogen lees. Wat een schat aan inspiratie staat er alleen al in de zaterdagkrant!

Lees door


08
maart
2019

10.000 woorden

De eerste 10.000 woorden zijn een feit! We steken de vlag uit!

Lees door


11
februari
2019

Er was eens....

Die eerste zin van een boek. Zó belangrijk. Want hij trekt je een boek in of zorgt ervoor dat het boek gesloten blijft. Dus je snapt. Ik heb er mijn best op gedaan en ben dan ook heel benieuwd wat je ervan vindt!

Lees door


29
januari
2019

Schouderklopje gezocht!

Schrijven is een redelijk eenzame activiteit. Zeker als je een boek schrijft, vraag je je geregeld van alles af. Zit ik wel op de goede weg. Is het wel interessant, uitdagend, aantrekkelijk, spannend of ... (vul maar in) genoeg. Dan is het handig als iemand met je meekijkt en je af en toe een schouderklopje geeft. Een schrijfcoach bijvoorbeeld, of in mijn geval mijn schrijfdocent.

Lees door


21
januari
2019

In the pocket

Lekker bezig! Deze dag heb ik toch maar mooi in the pocket.

Lees door


16
januari
2019

Alles heeft zijn tijd

Ik wil schrijven volgens het boekje. Maar past dat wel bij mij?

Lees door