05
juli
2019

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Ben ik nu al bezig met alles rond het uitgeven van mijn boek, zoals promotie en layout? Ja dus!

Lees door


19
juni
2019

Eindbeoordeling

Een hele roman aanleveren dat lukt niemand tijdens de opleiding Romans en korte verhalen schrijven (Schrijversacademie), maar een deel ervan is tijdens mijn opleiding door mijn docent en schrijver Robert Haasnoot beoordeeld. En gelukkig: ik ben geslaagd.

Lees door


30
mei
2019

Deadline

De deadline voor het eerste deel van mijn boek komt heel dichtbij. 8 juni is de uiterste aanlevertermijn van mijn verhaal t.b.v. de eindopdracht aan de Schrijversacademie. Ga ik dat halen?

Lees door


24
april
2019

Medicijn erger dan de kwaal?

Over het speuren naar de werking van medicijnen. En waarom factchecking daarbij best belangrijk is.

Lees door


08
april
2019

Het kreng

Opvlieger. Dat is het woord voor het rode hoofd dat je, op de meest vreemde momenten kunt krijgen. Alsof er een onzichtbare lucifer wordt aangestoken. Maar wat een saai woord is 'opvlieger'. Bestaat er dan geen ander woord voor?

Lees door


29
maart
2019

Moeder

Deze boekenweek zag ik bij De Wereld Draait Door Heleen van Roijen. Zij had het over het woord met misschien wel de meeste betekenis in de Nederlandse taal: Moeder. En over het verlies van haar moeder. Omdat moeders ook in mijn boek een flinke rol van betekenis spelen hierbij het fragment.

Lees door


19
maart
2019

Kilometers maken

Even flink opschieten in je boek, omdat je er tijd voor hebt vrijgemaakt. Maar wat als je geen zin hebt in het schrijven van het eerstvolgende hoofdstuk?

Lees door


18
maart
2019

Heb ik de moed?

Schrijven vraagt moed. Wat zullen mijn man, mijn dochter, mijn familie en vrienden wel niet zeggen over die expliciete seksscene en valse dialoog die ik geschreven heb?

Lees door


13
maart
2019

Lang leve de zaterdagkrant

Het schrijven van een boek zorgt ervoor dat ik de krant met hele andere ogen lees. Wat een schat aan inspiratie staat er alleen al in de zaterdagkrant!

Lees door


08
maart
2019

10.000 woorden

De eerste 10.000 woorden zijn een feit! We steken de vlag uit!

Lees door