Kom in beweging. Ook als je niet van bewegen houdt!

Terug naar overzicht

28-08-2020
Trefwoorden:
bewegen, steptember

Kom in beweging. Ook als je niet van bewegen houdt!

Veel te warm!
Misschien gaat het wel regenen?
Ik zit net zo lekker in mijn schrijfbubbel!

Tig redenen voer ik aan om maar niet in beweging te hoeven komen. Bewegen, ik hou er niet van. Ik mis het sportgen, waar de rest van mijn familie wél mee uitgerust is.

Tuurlijk weet ik dat ik daar niet mee wegkom. Een gezonde leefstijl is belangrijk en bewegen hoort daarbij. Zeker als je, net als ik, een zittend beroep hebt en ook nog eens vanuit huis werkt, dus tel uit je winst! Winst in kilo’s welteverstaan.

Toch ben ik niet helemaal hopeloos. Ik hou van fietsen. Sinds ik als twaalfjarige van mijn toenmalige woonplaats Oudewater naar mijn middelbare school in Gouda moest peddelen, ben ik verkocht. Door weer en wind heb ik jaren die afstand afgelegd. Mijn liefde voor fietsen is nooit verdwenen.
            Ook wandelen vind ik prettig. Ik heb zelfs wel eens de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Vier dagen lang veertig kilometer per dag afgelegd. Ik kan het wel. Als ik maar wil!

Mezelf uitdagen dus, dát heb ik nodig. En het moet te overzien zijn. Daarom is het voor mij komende maand geen september maar steptember, wat betekent dat ik minimaal 10.000 stappen per dag ga zetten. Dat mag wandelend, maar andere vormen van bewegen kan ook.
Zelf ga ik ’s ochtends een rondje fietsen, tussen de middag een lunchwandeling maken en ’s avonds, als het weer meewerkt, een duik in de Reeuwijkse Plassen nemen. En wie weet bevalt het me zo goed, dat ik het niet bij één maand hou.

Ga je mee fietsen, wandelen of zwemmen? App of mail me even. Dan gaan we samen!