Schrijf je vakantieverhaal

Praktische info
Wanneer?

Vrijdagochtend 1 september 2023
Maandagavond 11 september 2023

Ochtend: 10.00 tot 12.30 uur
Avond: 19.00 tot 22.00 uur

Voor wie? Iedereen die wil (na)genieten van zijn vakantie
Waar? Achter de Vismarkt 1h Gouda
Kosten? € 50

Na je vakantie of reis zit je vol verhalen. Misschien heb je Polarsteps bijgehouden, maar kan het verhaal nog wel wat levendiger, sappiger. Of heb je de prachtigste foto’s gemaakt, wil je graag het verhaal erbij vertellen, maar weet je niet hoe? Dan is deze workshop iets voor jou!

We gaan aan de slag met het beschrijven van wat je hebt meegemaakt. Hoe het op die markt in Frankrijk rook. Hoe de geluiden van het oerwoud in de nacht klonken. Wat je voelde toen je na een bloedhete dag in de regen danste. En wat je ervaarde toen je haggis in Schotland proefde. Je leert hoe je dát wat jij hebt meegemaakt zo mooi mogelijk kunt omschrijven zonder in clichés te vervallen.

Je leert hoe je mensen laat meereizen in jouw hoofd, in jouw gedachten. Als je bent gaan wildkamperen aan de kust van Engeland, dan willen we weten hoe het was om alleen in zo’n tentje te liggen. Jouw angsten, jouw twijfels, jouw gedachten over hoe het voor jou is om alleen in het donker te zijn. De geluiden die jij hoorde in de nacht, de geur van de nabije zee.

In een dagdeel schrijven we aan jouw reisverhaal. Misschien kies je ervoor om er één verhaal van te maken, of wil je juist fragmenten beschrijven bij de foto’s. Tijdens deze workshop schrijven we aan je vakantieverhaal ‘op maat’.

Je bent welkom op vrijdagochtend 1 of maandagavond 11 september. 

Men moet reizen om te leren - Mark Twain