Funky Fish

Een profieltekst schrijven voor een datingsite. Ik schreef een kort verhaaltje over wat er daarna zou kunnen gebeuren ;-)

Een profieltekst schrijven voor een datingsite, de een draait zijn hand er niet voor om, de ander wikt en weegt elk woord. Maar dat de tekst bij jou hoort te passen, dat is wel het minste, toch? Ik schreef een kort verhaaltje over wat er daarna zou kunnen gebeuren ;-)

Funky Fish

Oh My God! Mark? Het kon niet missen, hij was het echt. Blond, gebruind, zijn gezicht iets pafferiger dan vijf jaar geleden en natuurlijk gekleed in zijn eeuwige poloshirt. Onmogelijk hem hier tegen te komen. Maar was Mark’s adagium niet: alleen zij die het absurde willen benaderen, zullen het onmogelijke bereiken? Absurd en onmogelijk, Patricia lachte inwendig om deze twee woorden. Ze beschreven zo mooi hoe zij Mark zag.

Ze liet zijn profiel op haar laptop even voor wat het was en liep naar haar keuken om twee boterhammen met pindakaas te smeren voor de lunch. Met moeite vond ze een mes tussen de rommel op haar aanrecht. Een bord kon ze niet vinden. Ze pakte in plaats daarvan een stukje keukenpapier. Ze was zo opgegaan in het swipen langs de profielen op de datingsite Funky Fish, dat ze niet in de gaten had dat het inmiddels heerlijk lenteweer was en ze gerust in haar tuin kon zitten.

Ze pakte een tuinstoel uit haar schuurtje en zette die op de door onkruid overwoekerde terrastegels. Ze nam een hap van haar broodje en dacht aan de afgelopen dagen. Het was een hele klus geweest om haar profiel op de datingsite te plaatsen. Het had haar twee slapeloze nachten bezorgd. Ze wikte en woog graag elk woord. Ze had drie vriendinnen ingeschakeld om haar te helpen en ze had hun adviezen even hard weer in de wind geslagen. Maar met het uiteindelijke resultaat was ze tevreden. En nu was ze, al bladerend, Mark tegengekomen. Een foto, genomen op een zeilschip, zette alles weer op zijn kop. Van hem wist ze dat hij zijn profiel in een poep en een scheet had gemaakt. En notabene ook nog eens op een christelijke datingsite, terwijl ze hem nog nooit op christelijke waarden had kunnen betrappen. Wat was nu weer zijn bedoeling? Wat wilde hij hiermee bereiken?

Zou ze op hem reageren? Ze kon ook wachten tot hij haar profiel tegen zou komen. Konden en wilden ze elkaar ontlopen? Was dat verstandiger dan weer terechtkomen in wat ongetwijfeld een rollercoaster zou worden? Ze slikte haar laatste stukje brood door en liep terug naar binnen, richting laptop. Funky Fish vroeg al haar aandacht.