Familieverhalen

Virtueel te volgen!
Schrijf het verhaal van jouw (of een) familie! Over klein zijn en groot worden. Over liefde. Over jou en de bijzondere personen in je leven.

 
What do you want to do ?
New mail
Praktische info
Wanneer?

31 oktober (dag 1)
14 november (dag 2)

Je krijgt van tevoren een linkje naar de virtuele workshopruimte.
Bij twee deelnemers kan, in overleg, gekozen worden voor weer een 'live' bijeenkomst.
Geef je voorkeur even door.

 
What do you want to do ?
New mail
Voor wie? Iedereen die plezier beleeft aan schrijven
Waar? Gouda

Achter de Vismarkt 1H

 
What do you want to do ?
New mail
Kosten? 85,-

incl. BTW

 
What do you want to do ?
New mail

Familieverhalen zijn razend populair. Verhalen over vaders, moeders, familiegeheimen, relaties tussen broers en zussen. Reuze interessant. Je kunt er wel een boek over schrijven! Maar hoe schrijf je nu een goed familieverhaal?

Dat leer ik je graag. Twee dagdelen gaan we aan de slag met heel veel aspecten rond het schrijven van familieverhalen. We achterhalen waarom je het verhaal wilt schrijven. We gieten je idee over jouw (of een) familie in een vorm. En natuurlijk achterhalen we (een deel van) de verhalen en doen we flink wat 'vinger'oefeningen om de toon van je verhaal te vinden. 

Tussen de twee bijeenkomsten in, werk je aan je aan je familieverhaal en ontvang je feedback van trainer en deelnemers. Op die manier heb je bij de start van de tweede, bijeenkomst een mooie basis voor het verder uitwerken daarvan. En komen zaken als effectieve verteltechnieken, zintuiglijk schrijven, maar ook emoties tijdens het schrijven en reacties/oordelen van je familie aan bod.

Kortom, genoeg materie om het eerste mooie familieverhaal te schrijven. En wie weet heb je dan de smaak te pakken en komt dat boek over je familie er ook daadwerkelijk! 

'Nu weet ik waarom ik zo oud moet worden,' zei ze, toen ik tegenover haar zat. 'Er is nog een verhaal te vertellen'.

'Familieverhalen mogen niet verloren gaan. Dat is zó zonde.' 

 
What do you want to do ?
New mail

'Ik hou van verhalen. Ik hoor graag dat het verhaal van een leven wordt verteld, vanaf het begin, met alle kronkels en alle schokken in een ver verleden waardoor iemand zestig, tachtig jaar later uiteindelijk die blik heeft, die handen, die manier om te zeggen dat het leven goed is geweest of slecht.'

Fragment uit 'Het regende vogels' van Jocelyne Saucier.

 
What do you want to do ?
New mail