Een weekend vol ... aantekeningen

Terug naar overzicht

23-12-2018
Trefwoorden:
inspiratie

Mijn weekend is gezellig vol. Ik ben geregeld op pad. En dus maak ik aantekeningen. Ik ga bijvoorbeeld vrijdagavond naar een kerstkoor en maak aantekeningen. Ik pak op zaterdag de bus naar Oudewater, en maak aantekeningen. En vandaag, zondag, ben ik lekker naar de sauna geweest met een vriendin, en maak ik aantekeningen. Ook op dit moment, met een huis vol pubermeiden, maak ik aantekeningen.

Aantekeningen. Je kunt ze niet genoeg hebben. Je weet tenslotte maar nooit welke gebeurtenis, welke locatie of welke conversatie nog eens van pas kan komen in je verhaal. Toch? Dus schrijf ik ijverig over Statler en Waldorf (de twee oude bromberen van de Muppets), die achter me zitten tijdens een overigens prachtig kerstconcert. Over een busrit, met een chauffeur, die van elke rit een feest maakt. Noteer ik peuter- en puberpraat en probeer ik de opgieting in de sauna in woorden te vangen. 


Ik ben benieuwd wat er straks, aan het einde van de rit, overeind is gebleven. Wat er in het verhaal gaat passen. En schrijven is schrappen, dus kan ik er maar beter voor zorgen dat ik genoeg te schrappen heb. 

Voor nu is het even genoeg en ga ik even languit voor de tv. Morgen tenslotte weer een dag.