Laat de toekomst op je af komen

De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent. Mocht je in de toekomst iets willen, dan zul je er in het heden wat aan moeten doen.


De toekomst op je af laten komen

Gisteren ontving ik hem weer, mijn boodschap uit het verleden.

Elk half jaar – eind juni en eind december - stuur ik mezelf een e-mail, die ik via futureme zes maanden later laat bezorgen. Daarin zet ik mijn voornemens voor diezelfde periode uiteen.  
Ik maak plannen op werkgebied. Bijvoorbeeld welke workshop ik wil ontwikkelen of hoeveel woorden ik komend half jaar aan mijn boek wil schrijven. En natuurlijk ook plannen op persoonlijk vlak. Ik las gisteren bijvoorbeeld met wie ik meer contact had willen hebben en hoeveel kilo ik verwachtte kwijt te zijn. Het één is wel, het ander niet gelukt!

Ik leef aardig in het nu en vind over het algemeen dat je de toekomst gewoon op je af moet laten komen. Maar mocht je in de toekomst iets willen, dan zul je er in het heden wat aan moeten doen. Daar helpt zo’n berichtje écht bij. Het houd je scherp en zorgt voor focus. Als blijkt dat iets niet gelukt is kun je jezelf afvragen of het doel te groot was, of niet interessant genoeg. Als het doel te eenvoudig was, kun je het aanscherpen. 

Ook mijn loopbaanklanten zet ik geregeld aan het schrijven. Hoe zien zij zichzelf over twee jaar? Of over vijf jaar? Ik laat hun de uitkomst hiervan naar de toekomst sturen. Zo lezen zij over twee of vijf jaar wat er van is gekomen. Hoe leuk is dat?

Hoe werkt het nou?

Heel eenvoudig. Je gaat naar de site van futureme. Gelijk op het openingsscherm zie je het blokje ‘je toekomstige brief’. Daar tik je wat je tikken wilt en heb je de keuze wanneer je je brief/e-mail wilt ontvangen. 
Ondanks dat ik dit al jaren doe, ben ik toch elke keer weer verrast als de e-mail in mijn mailbox verschijnt. 

Gisteren ontving ik mijn berichtje van 30 december jl. Vandaag schrijf ik aan mezelf wat mijn plannen voor de komende maanden zijn. Eind december ontvang ik dit berichtje. Ben nu al benieuwd wat erin staat.