De perfecte date

Aan een perfecte date gaat vaak een perfecte profieltekst vooraf. Een profieltekst voor een datingsite. Maar dan moet je wel eerst zo'n tekst schrijven. Geen inspiratie? Lees dan vooral deze blog.

Welke tekst (en dus in eerste instantie man) vind je leuker?

Hoi, ben een leuke man, single, 51 jaar, 1.90m, op zoek naar een leuke vriendschap en wie weet meer. Rustig, rook niet, nuchter, adrem. Sauna, cardio fitness en hardlopen, theater, HBO opleiding, lezen, even niets doen..Woon in Wolvega, werk in Groningen. Zou leuk zijn als je uit die omgeving komt ?

Of:

Het is midden oktober en 25 graden, we zitten bijna 2 jaar met een open mond naar een zwakzinnige als president van het machtigste land ter wereld te kijken, banken beroven de mensen, politiek en nieuws zijn amusement geworden, amusement is nieuws geworden en sport politiek, de waarheid ook maar een mening, feiten kennen alternatieven, Europa krijgt van alles de schuld en Pieter zoekt een leuke date.

De zon is 6000 graden celsius, Anna Karenina van Tolstoj telt 925 pagina’s maar is desondanks een meeslepend boek, 65 miljoen jaar geleden zijn de dinosauriërs uitgestorven, na twee jaar is je iPhone van 1000 euro verouderd, je mag sinds kort bij de vraag ‘geslacht’ ook ja antwoorden, was je vroeger bij hardop in jezelf praten op straat de dorpsgek en tegenwoordig bellende millennial, zijn er plastic doppler flesjes die hipsters kopen om de plastic soep terug te dringen en Pieter zoekt een leuke date.

Je Facebook profiel weet eerder dan jij dat je zwanger bent, er grazen drijvende koeien op de Maas, Theresa May staat te dansen, burn out is een epidemie, na sinterklaas bestaat ook zwarte piet niet meer, er wonen 7.7 miljard mensen op aarde, je hoeft minder door de wasstraat want er zijn bijna geen insecten meer, bij de NOW&WOW loopt iedereen met een heuptasje om z’n nek en Pieter zoekt een leuke date.

Ik weet niet uit mijn hoofd hoeveel deuren ik in huis heb (tellen schuifdeuren ook?), ben bij een open haard of kampvuur niet weg te slaan, mis de bimbobox in de V&D niet, geloof in sprookjes, vraag me af mijn profieltekst wordt goedgekeurd, hoor eigenlijk niet thuis in de sportschool, zou het liefst een fabriek beginnen om dingen te maken maar ik weet nog niet wat, prik met een stok om te kijken of het nog leeft, ren hard weg als dit inderdaad het geval is, en zoek een date.

Dit profiel vernietigt zichzelf op 27-11. op zoek naar < 45 tenzij je ernstig last hebt van leuk Verder ben ik best normaal.

Dit zijn twee profielteksten die we op een datingsite tegenkwamen. T.b.v. de privacy hebben we een en ander aangepast. En wat ons betreft zijn het uitersten. Om eerlijk te zijn vinden we de eerste te saai en de tweede 'over the top', maar dat is slechts een mening. Het gaat erom dat je een tekst schrijft en gebruikt die bij jou past. Die weergeeft wie jij bent. Wij, Gwen en Hanny, geloven in een mooie, originele en op je lijf geschreven tekst. Een tekst die aangeeft wie je bent en wat je zoekt. Met als doel natuurlijk de first date van je dromen.

Onze special datingprofiel schrijven helpt je daarbij. In een avond schrijf je een toptekst. Hoe? Met behulp van creatieve, orginele en doelgerichte oefeningen en natuurlijk onze hulp. Elke maand organiseren we zo'n gezellige avond. Misschien iets voor jou?