Roaring eighties

Terug naar overzicht

11-04-2021
Trefwoorden:
jaren tachtig

De roaring eighties

Via Whatsapp krijg ik dit filmpje over de roaring eighties, mijn puberjaren. 


Natuurlijk een feest der herkenning. De flessen Coebergh die mijn vriendinnen en ik dronken. De schoudervullingen, het permanent en de coupe soleil in het haar. De eindeloze telefoongesprekken die we voerden en mijn vader maar roepen: 'Je houdt de lijn bezet. Ophangen! Nu!!'. De strippenkaart, de autoritjes zónder autogordel, met zijn zevenen in één auto. Drie voorin, vier achterin. Sigaretten rokende leraren voor de klas, Op vakantie in de rij staan voor de telefooncel om naar huis te bellen, de eurocheques die je toen gebruikte. Dit kan een eindeloze opsomming worden. 

Dát het lang geleden is en ik oud aan het worden ben blijkt ook uit een appje dat ik net van mijn zusje krijg.  

Geweldig filmpje. We zijn nog samen naar hun theatervoorstelling geweest een paar jaar geleden! 

Oeps. Dat was ik vergeten. Totaal uit mijn geheugen gewist. Die bessenjenever van toen heeft meer kaportgemaakt dan me lief is ;-). Of is het de ouderdom? Dat mijn langetermijngeheugen nu al beter blijkt dan het korte. 

Enfin. Het filmpje heeft me in de stemming gebracht. Een dagje schrijven stond al in de planning, maar na het zien van het filmpje ben ik volop geinspireerd. Vandaag schrijf ik over de jaren 80! En, mocht je nog aanvullende suggesties hebben over wat veertig jaar geleden 'in' was, laat het me weten!