Zintuiglijk schrijven

Let op: Pas als we weer met een klein groepje samen kunnen zijn, vindt deze workshop plaats. Tot die tijd staat hij even 'on hold'.

Een verhaal zonder zintuiglijke waarnemingen is over het algemeen een saai verhaal. Hoe maak je je blog, je boek of welke tekst dan ook aantrekkelijker door je zintuigen optimaal in te zetten en te beschrijven?

Praktische info
Wanneer?

Vrijdag 15 januari
Start: 09.30 uur
Einde: 12.30 uur 

Voor wie? Iedereen die plezier beleeft aan schrijven
Waar? Gouda

Achter de Vismarkt 1H

Kosten? 49,50

incl. BTW

We starten deze workshop met een wandeling door het mooie Gouda. En niet zomaar, maar met een doel. We zetten onze oren, ogen, mond, handen en neus in tijdens de inspirerende schrijfopdrachten. Eerst buiten en daarna binnen. Een ochtend vol kleur, smaak, muziek en gevoel. Je schrijftalent in een dagdeel vergroten, wie wil dat nu niet?

Waarom zintuiglijk schrijven belangrijk is? Misschien het beste uit te leggen aan de hand van onderstaand stukje:

Het verstand ging naar een lunchroom, at een club sandwich met zalm, dronk een glas muntthee en gaf de serveerster een fooi. Nee, dan het hart! Dat at dezelfde club sandwich in het rumoerig etablissement, plukte de bloedrode plakjes tomaat tussen het brood weg en genoot van de knapperige lentesla, die als garnering op de rand van het bord lag. En hoewel de zalm een beetje een slootsmaak had, gaf het de serveerster toch een fooi, omdat haar stralende lach veel goedmaakte. Het laatste slokje muntthee liet het hart staan, een gewoonte sinds jaar en dag. Stiekem wil het toch rebelleren tegen ouders die ooit vertelden dat je altijd je bord moet leegeten en je glas leegdrinken.