Moederdag

Moederdag. Moeder. Mama. Naar dit onderwerp kun je op allerlei manieren kijken en er over schrijven. We hebben allemaal een moeder en sommige van ons zijn zelf moeder. Ook zijn we allemaal kind van een moeder.

Praktische info
Wanneer?

za 8 mei 2021
Start: 10.00 uur. Einde:12.30 uur

Voor wie? Iedereen die plezier beleeft aan schrijven
Waar? Thuis
Kosten? 49,-

incl. BTW

Moeder, moederdag

Moederdag. Moeder. Mama. Naar dit onderwerp kun je op allerlei manieren kijken en er over schrijven. We hebben allemaal een moeder en sommige van ons zijn zelf moeder. Ook zijn we allemaal kind van een moeder. En zeker in deze tijd, met misschien wel een moeder 'op afstand' roept dat van alles op.

Ervaringen met moederschap lopen uiteen van een ‘natuurramp’ (Joke Smit) tot het mooiste dat je kan overkomen. Kinderen kunnen idolaat van hun moeder zijn of juist hele strenge criticasters. Al deze zienswijzen leveren een leger aan (ook literaire) moeders op, van Medea tot oermoeders.

En daar gaan we tijdens deze special, ter gelegenheid van Moederdag, nog wat moeders aan toevoegen. Misschien jouw moeder? Of jij, als moeder? Of allebei. Of jij, als zoon of dochter van een moeder?

Laat Moederdag een mooi uitgangspunt zijn om eens met je rol van moeder, of van dochter of zoon van een moeder aan de slag te gaan. Laat je tijdens deze 'special' verrassen. Met ongetwijfeld het mooiste moederdagcadeau als gevolg. Ook (of juist ook) als je moeder er niet meer is.

Dit keer ontvang je een linkje van me voor de virtuele bijeenkomst. We doen net of we bij elkaar aan tafel zitten. Ook ontvang je thuis een pakketje met materialen, die we deze ochtend gaan gebruiken.

Moeders worden in de eerste jaren geadoreerd, daarna een tijd getolereerd, in de puberteit volledig genegeerd, maar de tijd en ervaring leert dat je haar later -zelfs als ze er niet meer is- met hart en ziel vereert