Mijn boek

Eind 2018 ben ik begonnen aan een reis waarvan ik nog niet weet wanneer dat eindpunt is bereikt en hoe er uit zal zien. Het schrijven van mijn eerste boek!

In mijn blogs neem ik je mee op mijn reis. En ik hoop dat ik je inspireer als je zelf ook plannen hebt voor een boek. 

Geen zin? Dan maak je maar zin!

Ik heb niet altijd zin om te schrijven, maar mijn moeder leerde me al vroeg dat als je geen zin hebt, je maar zin maakt.

Welke darlings heb ik gedood?

Kill your darlings. Voor een vlot leesbaar en aansprekend verhaal verdwijnt er heel wat tekst in de prullenbak.

Eindbeoordeling

Een hele roman aanleveren dat lukt niemand tijdens de opleiding Romans en korte verhalen schrijven (Schrijversacademie), maar een deel ervan is tijdens mijn opleiding door mijn docent en schrijver Robert Haasnoot beoordeeld. En gelukkig: ik ben geslaagd.

Deadline

De deadline voor het eerste deel van mijn boek komt heel dichtbij. 8 juni is de uiterste aanlevertermijn van mijn verhaal t.b.v. de eindopdracht aan de Schrijversacademie. Ga ik dat halen?

Kilometers maken

Even flink opschieten in je boek, omdat je er tijd voor hebt vrijgemaakt. Maar wat als je geen zin hebt in het schrijven van het eerstvolgende hoofdstuk?

Het is menens

De afgelopen maand is het menens. Dat blijkt uit heel veel zaken. Hoe ik met mijn tijd omga, met wie ik over mijn boek praat, maar ook de middelen die ik inzet.

Zelfsabotage

Je kunt er natuurlijk op wachten. Het moment dat je weer eens in je eigen valkuilen stapt. Het moment dat je beseft dat je jezelf aan het saboteren bent. Ze waren er volop deze week!

De ideale werkplek

Het lijkt een randvoorwaarde van het onbelangrijke soort. Maar eenmaal serieus gestart met het schrijven van mijn boek kom ik er meer en meer achter dat een plek waar je vrijuit kunt schrijven van groot belang is!