Griezelverhalen schrijven

Je lezers de stuipen op het lijf jagen. Ze op het puntje van de stoel laten zitten. Zorgen dat hun hart als een razende tekeer gaat en het kippenvel op hun armen staat. Hoe leuk is dat! In deze tijd rond Halloween passen griezelverhalen.

Maar hoe schrijf je zo’n verhaal? En hoe zorg je dat je het zo vertelt dat de rillingen inderdaad over de ruggen van je lezers lopen?
Dat leer je tijdens deze workshop. In twee dagdelen schrijf en presenteer je je griezelverhaal.

Praktische info
Wanneer?

zaterdag 16 en 30 oktober 10.00 - 12.30 uur

donderdag 21 en 28 oktober 19.00 - 21.30 uur

Voor wie? Iedereen die plezier beleeft aan schrijven
Waar? Gouda
Kosten? 49,50

incl. BTW

Dagdeel 1: Context bepalen en je verhaal schrijven

Context bepalen
We beginnen met het kiezen van de context waarbinnen je verhaal zich afspeelt. Door inspirerende oefeningen word je geholpen bij het kiezen van een locatie, de (griezelige) personages, de spanning verhogende details en nog veel meer. Alles om een goede basis te hebben om te gaan schrijven.

Schrijven
Daarna gaan we daadwerkelijk schrijven, waarbij je geholpen wordt bij het opbouwen van je verhaal, met het gebruik van spannende dialogen en komt het inzetten van zintuigen aan bod. Alles om het kippenvel op de armen van je lezers te krijgen natuurlijk!

Tussen dagdeel 1 en 2: 
Schrijf je verder aan je verhaal. Er is gelegenheid om tussentijds te overleggen met je trainster en medeschrijfgenoten.

Dagdeel 2: Feedback delen en je verhaal presenteren.

Feedback geven
Dat doen we op elkaars verhalen. Zodat ze nog beter worden. We verwerken de tips en zorgen dat iedereen meer dan tevreden is met het resultaat.

Presenteren
Wat wil je met je verhaal? Het aan je familie of vrienden voordragen tijdens Halloween? Het delen via social media? Het gebruiken voor een schrijfwedstrijd? Of het gewoon voor jezelf houden?
We kijken wat JIJ nodig hebt om jouw griezelverhaal tot zijn recht te laten komen. Dat betekent dat we aandacht besteden aan zowel voordrachtskunst als manieren van publiceren.

Na afloop van deze twee workshopdagdelen heb je een aansprekend griezelverhaal, waarmee je tijdens Halloween alles en iedereen verbaasd zal doen staan!

Monsters zijn echt, en spoken zijn ook echt. Ze wonen in ons, en soms winnen ze.

Stephen King