Genderneutrale (vacature)teksten schrijven

Je wilt een nieuwe medewerker aantrekken die het verschil kan maken. Die het werk op een verfrissende manier aanpakt. Zorg dan dat je jezelf, als werkgever óók onderscheidt. Door een aansprekende vacature op te stellen, waarin je niemand uitsluit. 

Praktische info
Wanneer?

Open inschrijving of op aanvraag. 

Open inschrijvingen op:
Nieuwe data volgen

Start: 10.00 uur 
Einde: 16.00 uur

Voor wie? Communicatiemedewerkers, professionals in werving en selectie, HR-managers, P&O-medewerkers
Waar? Gouda

Achter de Vismarkt 1H

Kosten? 495,-

excl. BTW
incl. lunch en materialen


Taal reflecteert het wereldbeeld. Dat beeld wijzigt continue en dus verandert ook de taal die we gebruiken. Wanneer woorden en hun betekenissen verschuiven, zul je daar als professional op in moeten spelen. Zeker als je met je teksten streeft naar inclusie en diversiteit. 
In deze workshop gaan we daarmee aan de slag!

Maak het verschil

We nemen onder de loep wat je nog wel kan en mag zeggen in je professionele teksten en wat je beter kunt laten. Welke woorden kunnen niet meer gebruikt worden omdat ze beledigend of stigmatiserend kunnen zijn? We gaan op zoek naar alternatieven. Ook kijken we naar de verdwijnende tweedeling (man-vrouw, homo-hetero), wat óók gevolgen heeft voor het taalgebruik. Want hoe verwijs je bijvoorbeeld naar non-binaire personen? En noem je een vrouw die de baas is directeur of directrice. Zeker in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt, kun je met je taalgebruik in (vacature)teksten het verschil maken

In de tweede helft van de workshop gaan we daadwerkelijk de genderneutrale teksten schrijven. We oefenen verschillende stijlen. Van degelijk en zelfs wat saai, tot populistisch en over-the-top. En alles daar tussenin. Je ontwikkelt een stijl die bij jou en je bedrijf past en boren je creativiteit flink aan met aansprekende en doeltreffende opdrachten. 

Na afloop van de training ben je verbaasd over jezelf. Want jij bent het die dan, zonder al te veel moeite, de vacatureteksten van je organisatie kunt schrijven. Op een genderneutrale manier die de juiste, gemotiveerde kandidaten aantrekt.


But things change, and that's the way it is - 2Pac