De zee als inspiratiebron

De zee laat zich in de meest uiteenlopende bewoordingen beschrijven. Dat gaan we doen tijdens deze workshop vol inspiratie en schrijfopdrachten. Aan het strand, het zand tussen je tenen, de zilte lucht. En met het gekrijs van meeuwen op de achtergrond.

Praktische info
Wanneer?

Zaterdag 13 mei
Donderdag 25 mei
Zaterdag 17 juni
Woensdag 5 juli

Van 10.00 tot 13.00 uur

Voor wie? Iedereen die plezier beleeft aan schrijven
Waar? Katwijk

Key West
Boulevard Zeezijde 11

Kosten? 49,-

incl. BTW en  een drankje bij Key West.
Reiskosten zijn voor eigen rekening.

De zee

Robinson Crusoe, Gilliver’s Travels, Moby Dick, Zout op mijn huid. Allemaal boeken waarin de zee een (hoofd)rol speelt. Romantiek, avontuur, drama, biografie. In alle genres sijpelt water door. Alle gevoelens kunnen op de zee worden geprojecteerd en de zee laat zich in de meest uiteenlopende bewoordingen beschrijven. Ze nodigt uit tot reflectie. Of je nu een blog, korte verhalen of een roman schrijft, schrijven over de zee is leuk en leerzaam.

En dat gaan we dan ook doen tijdens deze special. We verzamelen om 10.00 uur bij Beachhouse Key West in Katwijk. Na een kop koffie installeren we ons bij het water. We nemen pen en papier in de hand en gaan schrijven. Terwijl je naar de zee luistert. Het is een ochtend vol water, zand en schrijfopdrachten. 

‘Ik voelde weer hoe eenvoudig en sober geluk is: een glas wijn, een geroosterde kastanje, een ellendig klein vuurpotje, het geluid van de zee. Verder niets.’. Zorba de Griek – Nikos Kazantzokis:

‘De zee kent stormen, getijden en in zijn dieptes zijn parels te vinden’ – Vincent van Gogh (hij vergelijkt hiermee het hart van de mens met de zee)

 

Als je een schip wil bouwen, roep dan geen mannen en vrouwen bij elkaar om hen bevelen te geven, om ze elk detail uit te leggen, om ze te vertellen waar ze alles kunnen vinden. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee.

Antoine de Saint-Exupéry