Mijn blog

Regelmatig plaats ik artikeltjes over schrijven en verhalen (vertellen). Ik hoop dat ik je daarmee kan inspireren.

In memoriam Monique Weemhoff

In memoriam Monique Weemhoff - Met vleugels van was

Ieder heeft zijn eigen (corona)verhaal

Het zijn bijzondere (corona)tijden. Als we straks, als dit allemaal achter de rug is, terugkijken dan zullen we zien dat ieder zijn eigen verhaal heeft over deze periode.

Wat ligt er op je nachtkastje?

Een boek schrijven kost veel werk, onderzoek, talent en doorzettingsvermogen. Van welke schrijver heb jij het eindresultaat hiervan op je nachtkastje liggen?

Iets te zeggen hebben

Schrijf, als je wat te zeggen hebt!

Je neus ophalen

Een coupé vol verkouden mensen zet je aan het denken.

Theo Schoonderwoerd 1933 - 1999

Sterven is verhuizen van de buitenwereld, naar het hart van mensen waar je van houdt. Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat mijn vader overleed en hij naar ons hart verhuisde.

De werkelijkheid is onwaarschijnlijk

'De werkelijkheid herken je aan haar onwaarschijnlijkheid'. Dit citaat van Gerard Reve is er eentje om voor ogen te houden bij het schrijven. Waarom? Lees het in dit blogje.

Lenny zegt: ....

Hoe een prijswinnend boek je kan verbazen.

De rode draad in je verhaal

Laten we samen de rode draad in je verhaal ontdekken. Ook al zie je er tegenop, het brengt je stukken verder... Geweldige illustratie van Cornelie Gogelein

Een dankwoord in je boek: ja of nee?

Saai, dat zijn dankwoorden in boeken meestal, vind ik. Wat vind jij? Voegt een dankwoord iets toe? Wat heb jij als lezer aan zo'n dankwoord? Ik ben benieuwd naar je mening. Lees gerust dit blogje. Ik ben heel benieuwd naar je mening!

Het eerste boek van Klare Taal!

Vandaag komt het eerste boek van Uitgeverij Klare Taal uit. Het is een ontroerend boek van Monique Weemhoff met de prachtige titel: 'Met vleugels van was - een spirituele benadering in de palliatieve fase'. Naar aanleiding van dit heuglijke feit vertel ik in dit blog, met trots, over het de unieke werkwijze van Klare Taal.

Dankwoord

Een dankwoord schrijven. Waarom zou je dat in godsnaam doen? Paulien Cornelisse in 'Taal is zeg maar echt mijn ding' over het schrijven van haar dankwoord:

Zoek op trefwoorden

afscheid (3)
bloggen (1)
boek (2)
luisteren (1)
metaforen (1)
oudjaar (3)
schrijven (22)
taal (1)
talent (2)
TED Talk (4)
verhalen (5)
werk (2)