Niets is vanzelfsprekend

Publicatiedatum: 04-04-2019  | Trefwoorden: kampvuur, kampvuurbijeenkomst, verhalen, overtuigen, overtuigingen

Daag jezelf uit! Neem niets als vanzelfsprekend aan. En kijk op een andere manier naar de wereld.


Niets is vanzelfsprekend

Ik daag je uit om tijdens een van de kampvuurbijeenkomsten van dit voorjaar en deze zomer met een groepje mensen op een andere manier naar de wereld te kijken. We bedenken met zijn allen een overtuiging die zó waar lijkt, dat het bij niemand opkomt om hem te betwijfelen. Denk hierbij aan: 'Je moet altijd jezelf zijn'.
We gaan dan zo veel mogelijk vragen stellen rond deze vraag. Bijvoorbeeld: 

  • Wat is jezelf zijn?
  • Kan dat?
  • Waarom zou je soms niet jezelf zijn?
  • Zijn we niet juist zo ver gekomen als mens, doordat we ons aanpassen aan elkaar?
  • Is de kunst van het leven niet juist om te weten wanneer je wel en wanneer je niet jezelf kunt of moet zijn?

Andere vragen waar we mee aan de slag gaan zijn: 'Je moet weten wat je wilt'. Of: 'Iets voor een ander doen maakt gelukkig.' En zo komen er ongetwijfeld nog meer langs en komen we al pratend en al luisterend, de zomer door.

Vanzelfsprekend ben jij er bij!

De kampvuurbijeenkomsten zijn deze zomer op 23 april, 14 mei, 13 juni, 5 juli, 26 juli, 15 augustus en 12 september. Deelname is gratis. Er staat een pot waar een eventuele vrijwillige bijdrage in gestopt kan worden. Er wordt niets anders van je verwacht dan dat je komt om een mooie avond te hebben met de andere deelnemers. Dus wees welkom!

Het is verstandig om zo nu en dan een vraagteken te plaatsen bij de dingen die u lang voor vanzelfsprekend hebt gezien.

 Bertrand Russell (Engelse filosoof, wiskundige en Nobelprijswinnaar literatuur)