Oliebollen en de Top 2000

Publicatiedatum: 31-12-2018  | Trefwoorden: oliebollen, oudjaar, nieuwjaar, Top 2000

Radio kijken op tv? Ik doe het al dagen. Wat is daar nu aan?


Oliebollen en de top 2000

Het is weer eind van het jaar. Een tijd van tradities. Voor ons hier in huis betekent dat op elk mogelijk moment de top 2000 luisteren én kijken. We blijven er nog net niet voor thuis. Maar het scheelt weinig.

Ik kijk gefascineerd naar de bezoekers van het Top 2000 café. Van baby's tot tachtigers. Hele gezinnen, waarvan de kinderen al dan niet vrijwillig met paps en mams mee zijn gegaan, vriend(in)engroepen, de Iron Maiden man en vooral veel verliefde stelletjes. Er wordt wat afgezoend voor de camera. En gisteren zag ik zelfs een huwelijksaanzoek. Want ja, als één ding duidelijk wordt dan is het wel dat mensen zich zo bewust zijn van de camera en daar volop gebruik van maken.

Ik vind het vooral heel leuk worden als de camera weg is en mensen zich onbespied wanen. Wat niet zo is, want er zijn overzichtscamera's. Dan zie je opeens dat een vrouw, die net nog samen met haar man vriendelijk de camera inkeek, deze man van zich afduwt. Dat de man, die zijn vrouw ten huwelijk vroeg, helemaal niet blij kijkt, dat uitbundig dansende vriendinnen daar gelijk mee stoppen als de camera zich van hen afwendt. Volop voer voor de fantasie dus. Of misschien beeld ik me vooral veel in :-).

En dan de sms-jes en appjes die voorbij komen. Het lijkt wel of heel Nederland op de bank zit, met radio of tv op standje burenruzie, geen tijd heeft om te koken, dus toptijden voor afgehaald.nl, en ook hier weer heel veel liefde, goede wensen en positiviteit.

Ik blijf het een geweldige afsluiting van het jaar vinden. Met nog een kleine honderd nummers te gaan en met Leo, oliebollen bakkend in de keuken, sluit ik dit jaar hier af. Ik wens je een mooie oudejaarsavond en natuurlijk het allerbeste voor het nieuwe, komende jaar 2019.